ALEKSANDAR AŠKOVIĆ

ALEKSANDAR AŠKOVIĆ

YOUTUBE SEO & MARKETING WIZARD
digitalni marketing

Zašto YouTube (ni)je prava platforma za vaš brend?


Trenutno više od 80% sadržaja na www čini video forma, što nimalo ne čudi ako se zna kojom brzinom rastu "videocentrične" mreže kao što su YouTube i TikTok. Tokom pandemije ova dva servisa su zabeležila ne samo veliki broj poseta, već je i vreme koje su korisnici proveli na platformi poraslo nekoliko puta. Po trenutno dostpunim statistikama 2,6 milijardi ljudi se bar jednom mesečno uloguje na YouTube, ali ono što je još interesantnije je da korisnici u toku dana pogledaju 5 milijardi klipova i generišu više od jedne milijarde "watch time". Ono što je najvažniji podatak za kompanije je da je preko 80% korisnika staro između 15 i 30 godina.

Takođe treba istaći da je YouTube drugi najveći search engine na svetu, što omogućava ljudima da relativno lako nađu sadržaj koji traže. Upravo ovo je najveća komparativna prednost YouTube u odnosu na druge platfrome, jer dobar video klip će generisati preglede ne samo par dana nakon što ga objavite, već i nekoliko meseci pa i godina, za razliku od postova na drugim društvenim mrežama. Ono što je nekada bila televizija, sada polako postaje YouTube, a kompanije koje žele uspeh na ovoj mreži moraće da promene način obraćanja korisnicima u odnosu na tradicionalne medije.


O govorniku

Aleksandar Ašković je jedan od vodećih stručnjaka u oblasti Youtube SEO optimizacije i IT novinarstva u Srbiji. Rođen je 1972. godine u Beogradu, gde je završio Elektrotehnički fakultet. Ašković iza sebe ima preko 20 godina iskustva u gejming industriji, kao i odnosima sa javnošću i novinarstvu. Autor je nekoliko uspešnih televizijskih emisija („Game-Over”, „Kursor”) i mnogobrojnih članaka u poznatim IT časopisima. Veliki deo svoje karijere proveo je u časopisu “Svet Kompjutera”, za koji je pisao od 1998. do 2012. godine. Danas se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti Youtube SEO optimizacije.

Agenda